Vieraillessaan uudelleen uskomattoman 3 500 vuotta vanhan savitaulun luona British Museum -museossa tutkija huomasi onnettomalta näyttävän haamun, jonka rakastaja johdatti sitä kohti tuonpuoleista.
Maailman vanhimpana tunnettu piirros haamusta uskotaan löytyneen British Museumissa olevasta babylonialaisesta savitaulusta.
Guardianin raportin mukaan ”rakastaja” johtaa partasuista henkeä tuonpuoleiseen 3 500 vuotta vanhalla savitabletilla ja sen huomasivat tutkijat taulun oltua museon holvissa 1800-luvulta lähtien.
Tämä äärimmäisen uskomaton objekti on jäänyt huomiotta vuosikausiksi, kertoi British Museumin Lähi-idän osaston kuraattori Dr. Irving Finkel.
Finkelin mukaan taulu on osa manaajan ohjetta ei haluttujen aaveiden karkottamiseksi, koska taulussa on laajat ohjeet tässä tilanteessa toimimiseksi.
Rikkinäisen taulun etupuolella on miespuolinen aave, joka kävelee kädet avoinna, ja nainen on sitonut hänen ranteensa köydellä.
”On itsestään selvää, että kyseessä on miespuolinen aave ja hän on onneton. Voit kuvitella pitkän, ohuen ja parrallisen aaveen, joka vietti aikaa kodissa, käyvän ihmisten hermoille. Viimeinen analyysi oli, että aave tarvitsi rakastajan,”
Finkel sanoi.
Taulun takana on teksti, joka kuvailee rituaalin, jolla ei halutut aaveet karkotetaan tuonpuoleiseen. Lopussa on varoitus: ”Älä katso taaksesi!”
”Se, että joku uskoo voivansa katkottaa aaveet antamalla heille petikumppanin, on aika koomista,”
Finkel sanoi uskovansa, että taulu on osa manaajan tai temppelin maagista kirjastoa.
Tablettia ei ole koskaan asetettu julkisesti näytteille museossa, mutta Finkel kertoi Guardianille, että hän toivoo tämän muuttuvan.
”Haluan ihmisten tietävän tästä kulttuurista. Egypti voittaa aina Hollywoodissa. Jos Babylonian alamaa on mitään kuvausten mukaista, on se vielä olemassa. Tämä on hyvä muistaa.”