asd

500 Vuotta Vanhat Obsidiaani Pelit on Analysoitu

CNN:n raportin mukaan Manchesterin yliopiston Stuart Campbell ja hänen kollegansa ovat tutkineet useita obsidiaani objekteja, jotka löytyvät British Museumista.

Yksi objekteista on peili, joka kuului renessanssin ajan tieteilijälle ja Elizabeth I:n uskotulle ystävälle John Deelle.

”Myöhemmin hän kiinnostui ennustamisesta ja okkultismista. Hän etsi enkeleitä käyttäen ennustajia (heitä jotka näkevät tulevaan), jotka käyttivät artefakteja, kuten peilejä ja kristalleja,”

Campbell sanoi.

Geokemiallinen analyysi museon objekteista kertoo, että ne on kaikki valmistettu Meksikosta tuodusta obsidianista. Deen peili ja sitä muistuttava peili on valmistettu

Pachucasta hankitusta obsidiaanista, joka on itäisessä Meksikossa sijaitseva myös asteekkien käyttämä materiaali. Kolmas peili ja pala vulkaanista lasia puolestaan ovat peräisin läntisestä Meksikosta.

”Tiedämme espanjalaisen valloittajan Hernán Cortésin toisinaan tilanneen tuotteita asteekkien käsityöläisiltä lähetettäväksi takaisin Espanjan hoville,”

sanoi Campbell.

Siksi Deen peili on voitu valmistaa maahantuotavana tuotteena, hän selitti. Tällaisia peilejä on nähty myös asteekkien illustraatioissa Tezcatlipoca-peilistä. Campbell ehdottaa, että peilien tärkeys asteekeille on herätellyt myös eurooppalaisten älykköjen, kuten Deen, mielenkiintoa.

- Mainos -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uutiset

Viimeaikaiset