asd

Utahissa Sijaitsevasta Luolasta Löydettiin Satoja Uhkapelaamiseen Liittyviä Esineitä

Utahin Ison Suolajärven rannalla sijaitsevasta luolasta on löydetty teurastettujen biisonien ja hirvien luita sekä satoja lasten mokkasiinikenkiä, jotka Promontory-kulttuurin jäsenet ovat valmistaneet 1200-luvun lopulla.

Nyt Albertan yliopiston arkeologi John Ives tutkii luolasta peräisin olevaa noppaa, vanteita ja kaiverrettuja ruo’on paloja, joiden uskotaan olleen uhkapelikäytössä.

“Promontory-kulttuurin kirjauksissa näkemämme pelaamiseen liittyvien esineiden määrä ja monimuotoisuus ovat vertaansa vailla läntisessä Pohjois-Amerikassa”,

Ives kertoi Western Digs-uutissivustolle.

Monia pelaamiseen liittyviä esineitä löydettiin pääasiallisen tulipaikan ympäriltä luolan sisäänkäynnin läheltä, joka on luultavasti ollut asukkaiden sosiaalinen tila.

“Promontory-kulttuurin ihmisten taipumus pelaamiseen osoittaa aitoa kiinnostusta rauhanomaiseen vuorovaikutukseen kaukana asuvien naapuriasukkaiden kanssa,”

lisäsi Albertan yliopiston Gabriel Yanicki, joka on tutkinut historiallisia kertomuksia peleistä, joissa on käytetty vastaavanlaisia esineitä.

- Mainos -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uutiset

Viimeaikaiset