Kaksi Italiaan Salakuljetettua Kreikkalaisroomalaista Antiikkiesinettä on Palautettu Egyptiin

Egyptin turismin ja antiikkiesineiden ministeriö on ilmoittanut, että Egyptin suurlähetystö Italiassa on saanut takaisin kaksi Egyptistä Italiaan salakuljetettua antiikkiesinettä Kreikan ja Rooman aikakausilta.

Esineiden palautus on osa Egyptin väsymätöntä työtä ulkomaille vietyjen egyptiläisten antiikkiesineiden palauttamiseksi.

Ensimmäinen antiikkiesine on naisen muotoinen saviastia ja toinen pieni astia, jossa on laaja aukko ja aukon muuhun astiaan yhdistävä kahva. Kaksi antiikkiesinettä kuuluvat kreikkalaisroomalaiselle ajanjaksolle ja ne takavarikoitiin turvaviranomaisten toimesta Italian Genoassa.

Egyptin suurlähettiläs Hisham Badr ja kenraali Roberto Riccardi, joka johtaa Carbonarissa kulttuuriomaisuuden rikosten yksikköä, valvoivat artefaktien palautusta.

Badr kertoi seremonian aikana, että kyseessä on kahden maan yhteistyö, jonka tavoitteena on säilöä egyptiläisen ja roomalaisen sivilisaation kulttuuriperintöä. Lisäksi hän kiitti Italian viranomaisia hedelmällisestä ja jatkuvasta yhteistyöstä.

Palautettujen antiikkiesineiden osaston Shaaban Abdel Gawad sanoi, että tapaus lähti alulle joulukuussa 2019, kun artefakteja salakuljetettiin Italiaan monista eri maista. Kaksi artefakteista oli Egyptistä.

Egypti onnistui todistamaan kahden objektin omistajuutensa. Esineet oli varastettu arkeologiselta alueelta salaisen kaivauksen muodossa.

Egypti allekirjoitti bilateraalisen sopimuksen Italian kanssa salakuljetettujen antiikkiesineiden palauttamisesta vuonna 2008. Sopimuksen avulla Egyptiin on palautettu 195 artefaktia sekä 21 660 kolikkoa Italiasta vuonna 2018.

- Mainos -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uutiset

Viimeaikaiset