Muinaisen Egyptin ’Ushabti’-figuurit Nyt Nähtävissä Vierailijoille

2 700 vuotta vanhat Ushabti-figuurit, joita käytettiin muinaisen Egyptin hautausrituaaleissa ja jotka löydettiin kaivauksilta läntisessä Turkissa, ovat nähtävillä ensimmäistä kertaa İzmirin arkeologisessa museossa.

Ushabti-figuurit ovat pieniä puusta, kivestä tai fajanssista valmistettuja patsaita, joita löydetään yleensä suurissa määrin muinaisen Egyptin hautakammioista.

Kolme keraamista Urhabti-figuuria löytyivät Anatoliasta ja ovat nyt näytillä museon vieraille.

Izmir Archeology Museum -museon tavoitteena on esitellä erilaisia artefakteja paikallisille ja ulkomaalaisille vierailijoille joka kuukausi. Tänä syyskuussa he ovat tuoneet Turkkiin tuulahduksen Niiliä.

Patsaat siirrettiin Istanbulin arkeologisesta museosta Izmirin arkeologiseen museoon 1930-luvulla. Asiantuntijat uskovat, että patsaat haudattiin Egyptissä hautakammioon omistajansa kanssa palvelemaan orsijana tuonpuoleisessa.

Noin 80 vuotta varastossa İzmirin arkeologisessa museossa säilytetyt figuurit kertovat pitkäaikaisesta kauppa- ja kulttuuriyhteydestä Egyptin ja Anatolian välillä.

Figuureissa on kaiverrus hieroglyfeillä: valmis jumalien velvollisuuden kutsulle”. Ne ovat nähtävillä Izmirin arkeologisen museon aarrehallissa kuun loppuun asti.

”Tiedämme Anatolian ja Egyptin välillä olleen syvälle juurtuneen suhteen politiikan, kulttuurin, taiteen ja kaupankäynnin aloilla historian jokaisen aikakauden aikana,” Izmirin arkeologiamuseon johtaja Hünkar Keset kertoi Anadoly Agencylle.

- Mainos -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uutiset

Viimeaikaiset