Läpimurto Egyptissä, Kolme Uskomatonta Patsasta Löydetty Sfinksien Kujalta

Egyptiläiset arkeologit ovat innoissaan, koska Sfinksien kujana tunnetulta alueelta on löydetty kolme uutta patsasta.

Egyptin turismin ja antiikkiesineiden ministeriö on ilmoittanut kolmen uuden valtavan pään löytymisestä Karnakin temppelissä Luxorissa. Ainakin yhden patsaspään päällä on kobra. Asiantuntijat uskovat, että tuhansia vuosia sitten nämä olivat osa kolmea suurta patsasta, joilla oli sfinksejä muistuttavat kehot. Ne ovat osa valtavaa kujaa ram-päisiä patsaita, jotka kulkevat muutaman kilometrin pituisen matkan Karnakin ja Luxorin temppelien välissä.

Reitti tunnetaan nimellä ”Avenue of the Sphinxes” ja se koostuu 700 patsaasta.

Asiantuntija Elizabeth Blyth on sanonut:

”Arviolta 700 sfinksiä kulki linjassa Karnakin ja Luxorin temppelien välissä ja niiden loistoa on lähes mahdoton kuvitella.”

Karnak-temppeli rakennettiin noin 4 000 – 2 000 vuotta sitten ja se on omistettu jumalalle Amun-Ra, joka yhdistettiin aurinkoon ja muinaisen Egyptin pääkaupunkiin nimeltään Thebes.

Temppelialue on kooltaan yli 100 hehtaaria.

Asiantuntijat yrittävät tällä hetkellä huolehtia ram-päiden säilymisestä ja he ovat sanoneet, että ne asetetaan takaisin patsaisiin niin, että niiden vartalot näkyvät.

Antiikkiesineiden pääneuvoston Mustafa Waziri sanoi, että arkeologit ovat löytäneet kobrapatsaan jäännökset.

Hän lisäsi myös, että luultavasti kobra oli alkujaan yhden ram-pään päällä, joten tiimi suunnittelee niiden näytteille laittoa yhdessä.

Patsaiden ikää tutkitaan, mutta Waziri kertoi al-Monitorille, että yhden patsaan tyyli viittaisi Amenhotep kolmannen aikakauteen. Hän johti Egyptiä vuosina 1390–1352 ennen ajanlaskumme alkua.

Hänet tunnetaan myös nimellä Amenhotep Suuri ja hän oli kahdeksannentoista dynastian yhdeksäs faarao.

Hänen valtakautensa oli ennennäkemättömän vauras sekä loistokas ja Egypti oli taiteellisen ja kansainvälisen valtansa huipussa.

Kun hän kuoli 38 tai 39 vuoden johtamisen jälkeen, hänen poikansa aloitti maan johtamisen nimellä Amenhotep IV, mutta vaihtoi jälkeenpäin omaan nimeensä Akhenaten.

Amenhotep III oli Thutmose IV:n poika. Hän, kuten lapsenlapsensa Tutankhamun, peri kruunun erittäin nuoressa iässä.

Löytö tapahtui sopivasti sen jälkeen, kun asiantuntijat onnistuivat kuvantamaan kolmen munaisen muumion kasvonpiirteet käyttäen jäännöksistä saatua DNA:ta.

Kolmikko on kotoisin Kairon eteläpuolella sijainneesta muinaisesta Abusir el-Meleqin kaupungista ja heidän uskotaan tulleen haudatuiksi välillä 780 ennen ajanlaskumme alkua ja 5 ajanlaskumme alun jälkeen.

 

- Mainos -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uutiset

Viimeaikaiset