asd

Kaksikymmentäsivuinen Noppa on Peräisin Ptolemaioksen Egyptistä

On olemassa todisteita, jotka viittaavat siihen, että kaksikymmentäsivuista noppaa on saatettu käyttää muinaisina Ptolemaios Egypti, noin 300 eaa. Edfussa sijaitsevan Horuksen temppelin seinille kaiverretut hieroglyfit kuvaavat kohtauksen, jossa pelataan noppaa, jossa näyttää olevan 20 sivua. Hieroglyfien mukana ei ole selitystä pelistä tai säännöistä, mutta kohtauksen nopassa näkyy selvästi 20 kasvoa.

On tärkeää huomata, että tämä on yksittäinen löytö, eikä ole selvää, käytettiinkö tätä noppaa usein vai oliko se kertaluonteinen. Näiden ikivanhojen noppien valmistusprosessi ei myöskään olisi ollut yhtä tarkka kuin nykyiset, mikä tarkoittaa, että kaikki kasvot eivät olisi olleet täysin symmetrisiä tai täsmälleen saman muotoisia.

Noppien evoluutio: muinaisista ajoista nykyaikaan

Noppia on käytetty pelaamiseen ja ennustamiseen tuhansia vuosia, ja varhaisimmat tunnetut esimerkit ovat peräisin muinaisesta Mesopotamiasta. Nämä varhaiset nopat tehtiin usein materiaaleista, kuten luusta tai savesta, ja niillä oli vain neljä tai kuusi sivua. Ajan myötä nopan sivujen määrä kasvoi, ja joissakin muinaisissa kulttuureissa käytettiin kahdeksan- ja kaksitoistasivuisia noppaa. Kuitenkin vasta modernin valmistustekniikan tulo 1900-luvulla

Ensimmäiset tunnetut massatuotetut 20-sivuiset nopat valmistettiin Gamescience-yhtiössä 1970-luvulla, ja niitä käytettiin Dungeons & Dragons -pelissä. Tämä peli suosi D20:n käyttöä ja siitä tuli nopeasti alan standardi.

Dungeons & Dragons -rooli

D20:stä tuli peruspeli pöytäpelien maailmassa suurelta osin roolipelin ansiosta Dungeons & Dragons. Kun peli julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1974, se sisälsi useita erilaisia ​​noppaa, mukaan lukien D20. Pelin suosio auttoi vahvistamaan D20:n pöytäpelaamisen avainelementiksi, ja siitä tuli nopeasti alan standardi.

D20:n vaikutus pöytäpeleihin ja muuhun

D20:n vaikutusta pöytäpeleihin ei voi yliarvioida. Nopan monipuolisuus ja satunnaisuus tekevät siitä ihanteellisen työkalun ennakoimattomien ja mukaansatempaavien pelikokemusten luomiseen. Lisäksi D20:llä on ollut vaikutusta myös pöytäpelimaailman ulkopuolelle, ja se löytyy useista muista media- ja tavaroista, pelejä vaatteisiin.

Innovaatioita ja muunnelmia ikonisesta nopasta

Iästään huolimatta D20 kehittyy ja innovoi edelleen. Uusien materiaalien, kuten metallin ja muovin, käyttö on tehnyt muotista kestävämmän ja muokattavamman. Lisäksi klassiseen D20-malliin on lisätty muunnelmia, kuten “prosenttipiste”, jossa on 10 sivua, jotka on merkitty numeroilla 0-9, jotta pelaajat saisivat enemmän vaihtoehtoja. Niin kauan kuin ihmiset nauttivat nopan heittämisen jännityksestä, D20 on edelleen rakas osa pöytäpelien maailmaa.

- Mainos -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uutiset

Viimeaikaiset