Amunin temppelin hautakammio löydetty Saqqarassa  

Ahram Online raportoi, että Karnakissa sijaitsevan Amun-temppelin Panehsyn hautakammio 3 000 vuoden takaa on löydetty. Lisäksi alueelta on löydetty useita pienempiä kammioita.

Löydön teki tiimi tutkijoita Leidenin kansallisesta antiikkimuseosta ja Turinin Egyptimuseosta Saqqaran nekropolissa. “Uusi löytö avaa lisää Saqqaran nekropoliksen kehitystä Ramessiden aikana sekä esittelee uusia henkilöitä, joita ei ole vielä tunnettu historiallisten lähteiden mukaan,” kertoo antiikkiesineiden korkein neuvos Mostafa Waziri.

Hautakammion temppelissä on portti, pylväin reunustettu piha, tunneli maanalaiseen hautakammioon sekä mutatiilistä valmistetut seinät. Kaiverruksissa näkyy Panehsyn palvontaa, mutta myös esimerkiksi lehmien jumala Hathor. Lisäksi alueelta löydettiin patsaat Panehsystä ja hänen vaimostaan Baiasta, joka toimi Amunin laulajana. He olivat leopardin nahkaan pukeutuneen kaljun miehen edessä.

Tämä mies on tunnistettu pariskunnan ruumishuoneen papiksi. Pienempi kappeli löydettiin läheltä Panehsyn hautakammiota. Myös se oli säilynyt hyvin sekä erittäin koristeltu. 

- Mainos -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uutiset

Viimeaikaiset