asd

Miten Pyramidit Rakennettiin

Tärkeät päivämäärät ja numerot

Aika Tapahtuma Yksityiskohdat
n. 2630 eaa. Djoserin porraspyramidi Rakennettu Saqqaraan, korkeus 62 m
n. 2589-2566 eaa. Khufun suuri pyramidi Korkeus alun perin 147 m, 2,3 miljoonaa kivilohkaretta
n. 2558-2532 eaa. Khafren pyramidi Sisältää Suuren sfinksin, korkeus 136 m
n. 2532-2503 eaa. Menkauren pyramidi Korkeus 65 m, pienin Gizan kolmesta pyramidista
n. 2278-2184 eaa. Pepi II

pyramidi

Viimeinen suuri pyramidi, korkeus 52 m

Miten pyramidit rakennettiin?

Pyramidien rakentaminen on kiehtonut ihmisiä vuosisatojen ajan, ja monia teorioita on esitetty. Rakennusprosessi alkoi kuningas Djoserin aikana, joka rakensi ensimmäisen porrastetun pyramidin Saqqaraan noin 2630 eaa.

Imhotepin suunnittelema pyramidi koostui kuudesta porrastetusta kerroksesta, ja se saavutti 62 metrin korkeuden.

Rakennusmateriaalit ja kuljetus

Pyramidien rakennusmateriaali, pääasiassa kalkkikivi ja graniitti, kuljetettiin kaukaa, joskus jopa 500 mailin päästä. Kalkkikivi tuli Turan louhoksista ja graniitti Assuanista. Kivet kuljetettiin Niiliä pitkin laivoilla, jotka lastattiin ja purettiin erityisissä satamissa lähellä rakennuspaikkoja.

Kivet saatettiin myös rullata paikalleen sylinterimäisten tukien avulla tai vetää isoilla kelkoilla, joiden edessä oleva hiekka kasteltiin kitkan vähentämiseksi.

Rakennustekniikat

Yksi suosituimmista teorioista on, että pyramidit rakennettiin käyttämällä ramppijärjestelmiä, jotka ympäröivät pyramidia ja nousivat sen mukana sen kasvaessa. Kivet vedettiin näitä ramppeja pitkin ylös pyramidin eri tasoille.

On myös ehdotettu, että rampit saattoivat olla pyramidin sisällä, mikä selittäisi niiden ulkoisten jäänteiden puuttumisen.

Työvoima

Pyramideja ei rakentaneet orjat, kuten usein kuvitellaan, vaan pääasiassa paikalliset maanviljelijät, jotka työskentelivät rakennustöissä silloin, kun Niili tulvi ja maataloustyöt keskeytyivät.

Arkeologiset löydöt viittaavat siihen, että työvoiman määrä oli noin 20 000 henkilöä, vaikka antiikin historioitsija Herodotos väitti määrän olleen 100 000.

Pyramideihin liittyvät myytit ja uskomukset

Pyramidien tarkoitus oli toimia faraoiden hautakammioina ja varmistaa heidän matkansa tuonpuoleiseen. Pyramidien muodon on ajateltu symboloivan auringonsäteitä tai olevan portaikko taivaaseen, mikä auttaisi faraon sielua (ka) nousemaan taivaisiin.

Milloin pyramidit rakennettiin?

Ensimmäiset pyramidit rakennettiin kolmannen dynastian aikana, noin 2630 eaa., ja niiden rakentaminen jatkui kuudenteen dynastiaan asti, noin 2184 eaa.

Suurin osa tunnetuista pyramideista rakennettiin vanhan valtakunnan aikana.

Miksi pyramidit rakennettiin?

Pyramidit rakennettiin faraoiden hautapaikoiksi, ja niiden tarkoituksena oli kunnioittaa ja varmistaa faraon asema jumalana tuonpuoleisessa. Ne symboloivat myös faraon mahtia ja Egyptin valtakunnan voimaa.

Pyramidien rakentaminen oli valtava ponnistus, joka vaati suunnittelua, resursseja ja työvoimaa. Nämä monumentit ovat kestäneet vuosituhansia ja jatkavat hämmästyttämistä ja tutkimista nykypäivään asti.

- Mainos -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uutiset

Viimeaikaiset