Muinaisia hydraulisia laitteita tutkittu Niilin alueella

Manchesterin yliopiston mukaan kansainvälinen tutkijatiimi käytti satelliittikuvia, droneja, maatutkimuksia, historiallisia lähteitä (päiväkirjat, kartat ja aikaiset ilmakuvat) 1 300 Niili-joen rantavallin ja kiviseinien tutkimiseen Etelä-Egyptissä ja Sudanissa.  

Monet tutkituista rakennelmista ovat uponneet Aswan High Damin alueella tai sijaitsevat Niilin kuivuneilla pätkillä. Muurien iäksi on määritetty yli 3 000 vuotta. Suurimmat ovat melkein 5 metriä leveitä ja melkein 200 metriä pitkiä. Ne kuljettivat Niiliä oikeaan suuntaan ja auttoivat navigoinnissa Egyptin ja Nubian välillä. Tutkimuksen mukaan rantavallit auttoivat vuosittaisissa tulvissa paikallista maataloutta. 

“Erittäin pitkäikäinen hydraulinen teknologia oli tärkeässä roolissa yhteisöjen kasvattaessa ruokaa ja eläessä Nubian haastavissa olosuhteissa yli 3 000 vuotta,”

sanoi Western Australian yliopiston Matthew Dalton. Sudanisen Nubian maanviljelijät jatkoivat Niilin varrelle rakentamista vielä 1970-luvullakin ja he käyttivät edelleen muinaisten seinämien muodostamia maa-alueita. 

- Mainos -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uutiset

Viimeaikaiset