Onko mitään järkeä opiskella taideaineita? Etenkin, kun joudut todennäköisesti ottamaan lainaa opintojasi varten. Lyhyesti vastattuna on.
Muutama vuosi sitten olet ehkä juuri sanonut, että aiot opiskella taideaineita tai taidehistoriaa yliopistossa. Monet opiskelijat joutuvat ottamaan noin 20 000 euroa valtion opintolainaa, jotta voivat rahoittaa opiskelunsa.
Ei ole niin helppoa ottaa tällaista kevyttä asennetta ja moni päätyy varmasti valitsemaan toisen pääaineen. Tutkimukset osoittavat, että useammat opiskelijat ovat nyt valinneet ammattikorkeakoulututkinnon ja että taiteen tutkinnon suorittaneilla on yleensä alhaisempi palkka kuin melkein kaikilla muilla.
Jos tämä kaikki kuulostaa hieman synkältä, totuttele siihen.
Nämä ovat tosiasioita ja eikä ole mitään järkeä yrittää teeskennellä toisin. Samoin ei ole syytä luopua unelmistasi. Jos taide tai taidehistoria on se, mitä todella haluat tehdä, ole valmis tekemään töitä unelmiesi eteen.
On parempi tutkia asiaa, johon suhtaudut intohimoisesti kuin hioa tietä läpi kolmen vuoden opintojen läpi, joista et ole erityisen kiinnostunut. Jos ainoa tarkoituksesi on mennä yliopistoon, saada muodollinen pätevyys, saada työpaikka, josta et erityisen pidä, mutta se maksaa tarpeeksi ja voit maksaa opintolainasi, niin ehkä olet jättänyt jotain huomioimatta.
Tietenkin se ei ole kovin mukavaa tietää, että todennäköisesti pääset yliopistosta suoraan tekemään velkasuunnitelman pankkisi kanssa, mutta jos olet mukana taiteissa, sinun täytyy vain tottua ajatukseen.
Tutkinnon suorittaneet haluavat mielenkiintoisia, luovia työpaikkoja ja työnantajat hyödyntävät sitä armottomasti maksamalla heille maapähkinöitä ja lämmintä kättä, valitettavasti. Työnantajat eivät ole kovin kiinnostuneita englantilaisen opiskelijan analyysista Donneen metafysiikasta tai historian opiskelijan saksalaisesta imperialismista 1800-luvulla, kukaan ei aio kiinnittää huomiota siihen, mitä tiedät Picasson Guernicasta.
Mitä ihmiset etsivät, ovat samat asiat kuin joita jokainen työnantaja etsii: hyvät viestintätaidot, IT-taidot, joustavuus, tiimityöskentelytaidot jne.
Todellinen tutkinto on vain ensimmäinen askel kohti ansioluettelosi siirtämistä, haastattelun ja valituksi tulemista varten. Ja yleisesti ottaen mikä yliopisto, johon menit, merkitsee vielä paljon enemmän kuin mitä olet opiskellut.
Taiteenopiskelussa on myös etuja
Taide yleisesti viittaa ajatusten, intuitioiden, toiveiden ja tunteiden ilmaisuun. Opiskelu avaa silmäsi ympäristöön, ja jokaisella teoksella on tarina kertoa. Taiteen useat näkökohdat puhuvat historiasta eri tavoin, ja pelistä, joka osoittaa kulttuurin nousun arkkitehtonisen mestariteoksen kappaleeseen, jossa on erilaiset palapelit menneisyydestä.
Kaikki nämä tulevat yhteen taidehistorian kanssa auttamaan meitä ymmärtämään menneisyyden tapahtumia käyttämättä tavallisia sanoja tai yksinkertaisia vähennyksiä, mutta taide myös auttaa ymmärtämään nykyhetkeä ja taide on erinomainen väylä ymmärrykseen. Tieteenala, jossa se on rikkaasti mukana taiteen opiskelussa, sisältää myös aloja, kuten sosiaalihistoriaa, estetiikkaa, taloutta, politiikkaa ja antropologiaa.
Se on tärkeää, koska se antaa sinulle altistuksen muille humanistisille aineille, liittää heitä tekemään päätelmiä ja kriittistä arviointia eri teoksista. Oppimisprosessi auttaa myös oppimaan historiaan liittyvistä ratkaisevista ajoista ja tietämään tarkasti, miten tämän aikajanan kokemus oli.
Taiteiden historia erillisinä aikoina auttaa oppimaan eri heimoista ja niiden kulttuureista.
Se on myös auttanut monissa tapauksissa oppimaan ajan siirtymisestä sekä yhteiskunnallisissa, poliittisissa että taloudellisissa vaiheissa.
Sen avulla opiskelijat voivat kerätä tietoa ja inspiraatiota, joka lopulta edistää sitä, miten he puhuvat ja katsovat ympärillämme olevaa maailmaa. Ennenkaikkea tulevista taideopiskelijoista voi tulla tulevaisuuden vaikuttajia. Lisäksi tämä kurinalaisuus auttaa sinua saamaan hyvin rikkaita näkemyksiä eri maailmankulttuureista, perinteistä ja siirtymisestä sosioekonomisessa roolissa.
Se yhdistää myös salattujen viestien merkitykset ja tulkinnan vanhoissa teoksissa. Niinpä taiteiden opiskelu voi olla matka valaistumiseen samalla kun opit!