Egyptiläiset Pronssiset Figuurit Luovat Kuvan Muinaisesta Kaupankäynnistä

Tutkimus jäljitti pronssissa käytetyn kuparin nykypäivän Israeliin ja Jordaniin.

3 000 vuotta vanhat pronssiset figuurit kaivettiin hiljattain esiin Tanisissa Egyptissä. Ne voivat vastata kysymyksiin kansainvälisestä kaupasta muinaisessa Egyptissä tutkimustiimin mukaan.

Journal of Archaeological Science: Reports -tahon julkaisemaa tutkimusta johtivat Israelin museon egyptiläisen arkeologian kuraattori Shirly Ben-Dor Evian ja Tel Avivin yliopiston professori Erez Ben-Yosef.

Neljä figuuria ajoittuvat aikaan suurien sivilisaatioiden romahtamisen jälkeen, kun Egyptin 21. dynastia johti alemman Egyptin kaupunkia Tanis, joka oli vain murto-osan kokoinen heidän edeltäjiensä valtakunnan koosta. Tämä oli sisäisten riitojen aikaa Egyptissä, ja ajasta ei ole tekstimuotoista tietoa eli hautakammioiden löytäminen 80 vuota sitten hämmästytti tutkijoita. Miksi haudoissa oli niin paljon muualta tuotuja tuotteita?

Pronssiset figuurit ovat tärkeä osa tutkimusta, koska kullan alkuperää ei voida jäljittää, mutta pronssin kuparin alkuperä voidaan.

Tutkimustiimi otti näytteitä figuureista ja huomasi, että egyptiläiset faaraot toivat ne etelästä nykyisen Israelin ja Jordanin alueilta. Tämä osoittaa, että sisäisistä ongelmista huolimatta Egypti jatkoi tärkeässä roolissa alueella.

Tämä löydös tarjoaa tietoa Timnan (Israelin) ja Faynanin (Jordanin) kuparikaivoksista, mutta myös kertoo enemmän Egyptin sekä raamatullisen Israelin ja Edomin suhteista, mikä puolestaan vaikutti Egyptin vaurauteen myös epävakaana aikakautena. Väite siitä, että myöhäisen pronssiajan tuhoisuus olisi vaikuttanut kansainväliseen kaupankäyntiin, on osoitettu vääräksi.

- Mainos -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uutiset

Viimeaikaiset